Le Grand Tour 2014

Acron kanot paddla multisport

Solen sken och nordanvinden blåste svinkallt. Tävlingen bestod av 7 sträckor på totalt ca 22 mil (5 mil löpning, 5 mil paddling och 12 mil MTB).

Starten gick kl 12.00 och vi satte av i ett kontrollerat tempo. Först en kortare prolog på ca 1 h och sedan en lite längre trekking. Vid sista kontrollen var det ett firningsmoment där man firade sig ner i ett gruvhål och sen sprang ut genom en sidoingång till gruvan. Sen var det paddling, vi hade valt att köra Acron-kanot, dock hyrde vi en som inte var så lätt och smäcker som vi tänkt oss. Paddlingen gick hyfsat trots att vi fick slita ordentligt med kanoten i lyften. En kortare orientering och sedan en lång paddling tillbaka in mot Filipstad. Denna sträcka var superfin, solen gick ned och det var helt vindstilla. Inne i Filipstad var det 2 stycken lyft. Vid första lyftet i Filipstad frös vi så att vi skakade, sedan spurtade vi den sista biten in mot växlingen för att få upp värmen igen.

Nu var det mörkt och vi växlade ut på en lång MTB sträcka. Sträckan började med grusvägskörning och gick vidare in på en led som var grymt fin. Mot slutet av MTB sträckan var det mycket upp och ner, branta backar så att vi fick gå upp för sen köra fort ner ingen för att komma till nästa backe att gå upp för.

Vi kom sen in till TA3 där det bjöds på en supergod vilt-wrap. Vi fyllde på våra flaskor, bytte om till löparskor och stack iväg. Orienteringen var ganska lätt. En kontroll satt långt ut i en mosse som var grymt jobbig att gå över. Näst sista kontrollen skulle sitta vid en liten sjö, strax innan sjön låg en liten mosse som var vattenfylld och liknade sjön på pricken. Vi och ett annat lag irrade runt denna mosse en bra stund innan vi förstod att vi var på fel ställe.

Tillbaka på TA3 var det nu dags för sista MTB sträckan in mot mål. Vi hade gått om några lag på sträcka 6 så vi bytte skor och fyllde på dricka snabbt för att inte tappa placeringar. Början av sträckan var mycket backig, sen kom ett superfint parti där man körde på en ås mitt i ett en stor mosse med grymma stigar. Efter detta kom ett hemskt parti där vi fick släpa cyklarna upp och ner för branta backar och tvära kurvor. Sista 5 km var en enda lång nedförsbacke ner till mål. Vi låg länge runt 12 plats men under nattens långa cykelsträcka gick vi upp till en 9 plats. På sista trekkingen gick vi om några lag och kom upp på en 7 plast. Tyvärr tappade vi en placering på väg in mot mål och blev 8 i herrklassen.

Vi var rätt nöjda med resultatet då det var våran första långa tävling.