Ottarsloppet

I torsdags avgjordes Ottarsloppet vid Ottarsborg, ca 30km norr om Uppsala. Tävlingen består av en löptävling på 21,7 km, samt en mtb-tävling på 44 km. Det finns även en multisport-klass där man deltar i båda tävlingarna och räknar ihop den sammanlagda tiden.

I löptävlingen ställde undertecknad och Anton upp, där jag drog det längsta strået och slutade på en 6:e plats. Anton kom i mål strax därefter på en 19:e plats. Själv är jag mycket nöjd med prestationen där jag kunde hålla ett jämnt och högt tempo under hela loppet. Fick dock ge mig med ett par kilometer kvar i kampen om 5:e platsen.

Till mtb-loppet kom Thomas och Anders till start. Anton fick tyvärr kasta in handduken redan innan start pga sjukt barn hemma. Thomas gjorde ett mycket bra lopp och slutade 9:a. Undertecknad var lite stel efter löpningen och hade det lite tungt under cyklingen. Men efter drygt två timmars kämpande på blandade småstig och större grusvägar så gick jag i mål, och slutade på en 6:e plats sammanlagt i multisport-klassen.

Sammantaget en mycket rolig tävling med fina och roliga banor!