West Coast Adventure Race

Efter veckor av planerande, förberedande och inköp av nya prylar så var det äntligen dags för start i West Coast AR. Jag och Anton i herrklassen, Thomas och Elin i mixklassen.
 
Första sträckan var en paddelsträcka som skulle ta 4:15 för täten. Stark motvind, stora vågor och spöregn gjorde dock att det tog lite längre tid än beräknat. Båda lagen kämpade på bra i stormen och kom till växlingen efter ca 6 timmar.
Efter paddlingen väntade en kort löpning följt av 35km inlines. Jag och Anton hade bra tempo på grillorna och trots att det var en bit upp till närmsta framförvarande lag så kom vi ikapp dem strax innan växling. Vi gissade på att vi låg runt 15:e plats efter inlinsen (i själva verket låg vi 12:a).
 
Så var det då dags för vår paradgren, den långa trekkingen. Här var tanken att vi skulle ta igen den förlorade tiden från paddlingen. Tyvärr blev det inte riktigt så. 
 
Tänk dig att du har paddlat, inlineat och sprungit/gått i 14 timmar. Tänk dig också att det är mitt i natten, du befinner dig långt inne i djupaste skogen, det är kolsvart, det spöregnar, det åskar och blixtrar. Tänk dig också att du har kommit fram till en liten sjö och att du inser att kontrollen sitter på andra sidan av sjön. 
 
Som tur var så var det varmt i vattnet. 
 
Terrängen var tuff, mycket tuff. Stark kupering, tät och brötig skog, och de få stigar som fanns var inte lätta att följa. Detta tillsammans med att jag gjorde en del klantinga navigeringsmisstag gjorde att trekkingen som var planerad att ta ca 4:30, istället tog ca 7 timmar för oss. För andra lag tog det ännu längre tid, och några blev tvungna att kasta in handduken här. Det var helt klart en utslagsgivande sträcka, och även om vi tappade mycket mot de bästa så plockade vi till en 9:e plats.
 
Efter trekkingen väntade den längsta sträckan på hela tävlingen, 6,5 timme mtb. Sträckan började med en hel del grusväg, innan vi kom in på en liten stig som skulle följas ett antal kilometer. Tyvärr så bestod stigen mestadels av rötter och kärr, så det blev en timme släpande av cykel. Därefter blev det snällare med grusvägar och på slutet även en hel del asfalt. Flera höga berg skulle bestigas längs vägen, och de flesta av dem genom vandring i cykelskorna. Inget jag vill rekommendera som fritidssyssla direkt. Efter 8 timmars cyklande började rumpan tycka att det var tillräckligt och det blev en hel del ståcykling den sista biten in mot växlingen. Trots att det tog ca 9 timmar så var cyklingen en av våra bättre sträckor och vi växlade in på en 6:e plats. Vi trodde själva inte att vi var topp 10 så det var en väldigt positiv överraskning när vi fick reda på placeringen, och det kändes som att vi genast fick nya krafter.
 
Det hade nu blivit morgon, och vädret visade sig från sin bästa sida när det var dags för nästa paddelsträcka. Sol och nästan vindstilla på vattnet. Vi paddlade på bra och njöt av den vackra skärgårdsmiljön. Ett stopp med en kortare trekking på en ö innan vi fortsatte mot Marstrand. 
 
Vi kom fram till Marstrand vid 7-tiden på kvällen och hade då bara en kort trekking kvar på tävlingen. Den sista trekkingen innehöll även en simtur på 150m bland maneter i strömt vatten ut till själva Marstrandsön. Trotts att det hade gått runt 34 timmar sedan starten så kände vi oss pigga och höll ett bra tempo på slutet.
 
Efter 34 timmar och 35 minuter kom vi till målet och togs emot av Elin och Thomas (som hade fått avbryta tävlingen efter trekkingen). Det visade sig att något av lagen framför oss hade brutit och vi slutade som 5:a vilket vi är väldigt nöjda över! Endast 20 minuter upp till framförvarande lag, dock väldigt långt ifrån de bästa.
 
 
Sammanfattningsvis så blev det en riktigt tuff tävling på alla sätt och vis, men också ett väldigt häftigt äventyr som vi klarade av att genomföra utan några större strul.
 
Nu ser vi fram emot finalen av AR-serien som går här i Stockholm i slutet av augusti!