Inför Stockholm Extreme

På lördag är det så dags för kanske den viktigaste tävlingen på året - Stockholm Extreme. Tävlingen, som är den enda 4-manna tävlingen i Sverige, räknas som SM samt är finalen på den svenska AR-serien.

Uppsala Multisport ställer upp med ett lag bestående av

  • Anders Jansson - Lagets navigatör med känsla för att hitta de snabbaste vägvalen mellan kontrollerna.
  • Elin Björkman - Tjejen med den högsta lägstanivån. Bra på alla delmoment. 7:a på ÅEC 2014. Även duktig navigatör.
  • Anton Lidblad - Lagkapten och stjärnan i laget. Extremt snabb på teknisk utförslöpning, samt väldigt duktig på Swimrun.
  • Thomas Sundtoft - Lagets nygifta cykeless. När det blir lättcyklat så knyter laget in sig på lina bakom Thomas.

Vad gäller AR-serien så tar alla lagmedlemmarna med sig sin bästa poäng från de tidigare deltävlingarna. Thomas har en 8:e plats från LGT, och Anders och Anton har en 5:e plats från WCAR i bagaget. Med ett bra resultat i helgen så borde en topp 10 placering i serien vara fullt möjlig.

 

Vad är det som väntar i helgen då?

Det är ett spännande äventyr under ett dygn bestående av 102 km MTB, 43 km Löpning, 40 km Paddling, 20 km Swimrun samt en del andra specialmoment som Stand-Up paddling, hinderbana och repmoment. All info om tävlingen, samt live-uppdateringar finns här: http://www.stockholmextreme.se/

 

Vad har vi för målsättning?

Vi har gjort vårat jobb under sommaren och tränat på riktigt bra. Många timmar i våra surfskis, på cyklarna, och i löparskorna kommer förhoppningsvis att ge frukt i helgen. Vi kommer att göra vårt yttersta under hela tävlingen för att prestera så bra som möjligt under varje delsträcka. Det är väldigt hårt motstånd med många bra lag som ställer upp, men om vi jobbar som ett team, håller humöret uppe och kämpar även när det känns tungt så har vi möjlighet att placera oss topp 10 vilket skulle vara riktigt bra. 

 

Kom gärna till Karlbergs Slott kl 13:30 på lördag och heja på oss!