Stockholm Extreme - del 2

Efter allt strul under paddlingen bestämmer vi oss för att göra en nystart. Att glömma bort paddlingen och börja om från början. Tänka 0-0 som det brukar heta.

Bytet från paddling till MTB tog väldigt lång tid. Innan tävlingen kändes det som att vi var väldigt strukturerade och packade alla saker i olika påsar som vi skrev tydliga instruktioner på. När vi väl var där vid bytet så kändes det mest som en enda stor röra med alla olika prylar och kläder. Jag gissar på att en anledning till detta var att vi var trötta och hade glömt bort hur vi hade strukturerat upp saker och ting. Sedan kan vi säkert förbättra strukturen ytterligare och göra det ännu tydligare vems saker som är vems. Men man lär sig hela tiden och nästa gång kommer vi vara snabbare i bytena.

Så kom vi tillslut iväg på sträcka 2, natt-MTB, som vi hade beräknat skulle ta runt 3 timmar. Totalsist och säkert minst 30 minuter upp till närmaste lag framför. Det var mestadels väldigt lättcyklat på asfalt och grusvägar vilket var väldigt skönt. Vi turades om att ligga först och ta vind, och kunde hålla en hög fart genom hela sträckan. På natten kan det vara svårt att läsa kartan och hålla koll på vägen samtidigt, vilket jag fick erfara efter halva sträckan. Vi är på en lite mindre stig när jag tittar ner på kartan ett kort ögonblick, och smack så ligger jag i diket. Slog i ena höften och en handen rätt rejält men kunde efter en kort stund köra vidare. Tänkte på alla landsvägscyklister som man ser på Girot och Touren som kraschar till höger och vänster och sedan kliver upp på cykeln och kör vidare som om inget hade hänt. Kan dem så kan jag.

Slutdelen av cykelsträckan flyter på bra och när vi kommer in till växlingen så ser vi ett lag i växlingsområdet. Det är det första laget jag sett sedan paddelsträckan. Tiden för cyklingen blev 2 tim 13 min vilket var mycket snabbare än beräknat och gav oss placering 18/27 på den sträckan.

Efter cyklingen gjorde vi ett förhållandevis snabbt byte ut på den tredje och sista sträckan innan nattvilan.Sträckan var en trekking-sträcka som vi hade beräknat skulle ta runt 2 timmar, men som i slutändan tog bra mycket längre tid än beräknat för alla lag. Vi kom ikapp laget som vi hade sett vid växlingen redan i inledningen av sträckan vilket höjde motivationen rejält för oss. Vi körde på rätt bra och vi kom ikapp lag efter lag under sträckan vilket gjorde att vi hade positiv energi hela tiden. Mitt på sträckan gör jag ett klantigt navigeringsmisstag som kostar oss runt 5-10 minuter, men förutom det så flöt orienteringen på bra. På denna typ av tävlingar så är det mer regel än undantag att kartorna inte direkt håller toppkvalitet och att man får räkna med att alla stigar och liknande inte är redovisade på kartan. Och denna tävling var inget undantag. 

Efter 2 tim och 50 min kommer vi till nattvilaområdet vid TA3. Vi har plockat flera lag och har 17:e snabbaste tid på sträckan. En helt klart godkänd insats.

Nu väntade varma kläder, lite energipåfyllning och en kort (mycket kortare än planerat) sömn inför morgonens omstart.